hgs  eokul   lgs   kyk  
  28.03.2024  

2004 aktif konular listesi

İlköğretim müfredatı neler getirecek?

  • eokul

Hulki Cevizoğlu'nun hazırlayıp sunduğu tartışma programı Ceviz Kabuğu, Türkiye için çok önemli olan çocuklarımızın eğitimini ele alıyor.

64 yıllık ilköğretim müfredatı değişiyor. Yeni eğitim ile yeni insan tipi mi yaratılacak? Yoksa AB'ye uyum mu sağlanacak? Öğrenme ve düşünme yöntemi nasıl değiştirilecek?, 'Öğretmenler öğrencilere ders anlatmayacak, oyun oynar gibi eğitim, hedef eğitim değil öğretim' gibi sloganlar ne anlama geliyor? İlköğretim müfredatını hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, canlı yayında soruları cevaplayacak. Star / 00.10

Yeni müfredatta spor

  • eokul

Futboldan sıkıldığınızı farz ederek, size farklı bir konudan bahsetmek istiyorum. Malumunuz geçen hafta okullar açıldı ve yeni eğitim yılı başladı.

Mernis projesi nüfus dairesine kolaylık getirdi

  • mernis

Nüfus alanında uygulamaya konulan Mernis projesi ile bir nüfus cüzdanının verilmesi 8 dakika gibi kısa sürede hallediliyor.

Daha önceki yıllarda nüfus ve vatandaşlık hizmetleri dakikalar sürüyor ve bu durum nüfus müdürlüklerinde yoğun izdihamlara neden oluyordu. Nüfus müdürlüklerindeki izdihamı ve kalabalıkları önlemek amacıyla Mernis adı altında yeni bir uygulamaya geçildi.

Osmaniye Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sakıp Pehlivanoğlu, doğum tutanağı ve tanzimi, tescili ve nüfus cüzdanının verilmesinin 8 dakikada halledildiğini söyledi.